Våra produkter

Har man vandrat till närheten av klocktornet i Fiskars bruk kan man ofta känna i luften doften av hembakade kanelbullar. Ugnen är på nästan hela tiden så det finns en bra chans att få helt färska och varma kanelbullar om man kommer på kaffe till vårt cafe. Kanelbullarna bakas av mjöl som kommer från ett litet familjeföretag Mörby Gård. Mer lokalt än så kan inte det bli. Vi gillar slow-food ideologin och försöker använda lokala eller ekologiska produkter alltid om det är möjligt. Till exempel sämlorna bakas av Mörby gårds "smaskens"-mjöl och största delen av köttet som vi använder kommer också från Mörby. Vi har också lokalt glass till salu: Herrgårds glass kommer från ett litet företag i Tenala. De gör glasset av egna kossors mjölk och använder riktiga ingredienser (inga smakämnen). Till exempel Herrgårds jordgubbsglass har 56% jordgubbar. Det om nåt smakar som sommar!

I vårt vitrin kan du hitta också muffinssar, kakor, punch-rullar och annat sött. Vill man ha nåt saltit finns det till exempel sämlor, tomat-fetapaj och lunch-soppa.

Vi försöker ta hänsyn till specialdieter så gått vi kan. Därför lagas lunchsoppan alltid av laktosfria och glutenfria ingredienser. Vi har också alltid nåt sött som är gjord ut av glutenfria och av laktosfria ingredienser till exempel: Daim-kaka (G), Kokos-rulle (G,L), berlinermunk (gjord av mjölkfria ingredienser). På helgen brukar vi baka sitron-kvark kaka som också bakas av glutenfria och laktosfria ingredienser.

Man kan också köpa med sig olika närproducerade och/eller ecologiska produkter: Mörbys ärtter, mjöl och havre flingor, Raikastamos ekologiska safter, Herrgårds glass (från Tenala), Lyckliga äpplens saft osv.

Kontakta oss:


+358 45 6495626
E-post: info@cafeantique.fi

Vi rekommenderar att grupper på över 10 personer gör reservation.

Då kan vi säkra det att det finns sittplatser, tillräkligt med producter och ta bättre hänsyn till specialdieter.

Senaste Oiva-raportten hittar du här.

Design by TemplateMonster.com

Du hittar oss även på: